Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Sürekli Acıkmanın Nedenleri Nelerdir?

Sürekli Acıkmanın Nedenleri Nelerdir?

Sürekli Acıkma Durumu

Kilo vermek veya formunu korumak isteyenlerin en büyük sorunu iştahlarına hakim olamamaktır. Düzenli beslenmeye çalışan çoğu kişi yemekten kısa bir süre sonra acıkmaya başlar. Bu açlığı yemek yiyerek bastırmaya çalışmak kişinin yağlanmasına sebep olur. Açlığa karşı direnmek ise hem konsantre olamamaya hem de psikolojik yıpranmaya yol açar. Elbette yemeklerden sonra çabuk acıkma durumu nedensiz değildir. Buna sebep olan pek çok etken vardır. Bunlardan en önemli olanları;

1-Aşırı Su İçmek

Su, oksijenden sonra vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Bu nedenle gün içerisinde gereken miktarda su tüketmek gerekir. Ancak içilen su miktarını abartmak vücut ısısının düşmesine sebep olur. Isısı düşen vücut ise bu durumu yemek yiyerek tolere etmek ister. Bu yüzden aşırı su içen insanlarda çabuk acıkma ve yedikleriyle doyamama sorunu ortaya çıkar.

2-Moral Bozukluğu

Aşırı moral bozukluğu yaşayan insanlar sürekli kendilerini oyalayacak şeyler ararlar. sürekli aç hissedip çok fazla yemek de bunlardan bir tanesidir. Yalnızca vakit geçirmek için yemek yiyenlerin en çok tercih ettiği besinler ise abur cubur olarak bilinen sağlıksız besinlerdir. Bu durumu engellemek için moral bozukluğunu aşma amacıyla spor, müzik gibi faaliyetlerle uğraşmak gerekir.

3-Protein Bakımından Fakir Besinler Almak

Yemeklerden hemen sonra karbonhidratlarla proteinlerin doyurucu özelliği aynıdır. Hatta yemekten sonraki 1-2 saat içerisinde karbonhidratların oluşturduğu tokluk hissi daha fazladır. Ancak 3-4 saat sonraki tokluk hissi düşünüldüğünde proteinlerin yerini tutabilecek bir besin grubu yoktur. Bu nedenle çabuk acıkmayı önlemek için protein bakımından zengin beslenmek gerekir.

4-Az Öğünde Çok Yemek

Kısa süre içerisinde çok fazla yemek, yenilen besinlerin kullanılamadan depo edilmesine veya atılmasına sebep olur. Bu durumda alınan yiyeceklerin az bir kısmı enerji olarak kullanılabilir. Sonuç olarak kısa sürede enerji ihtiyacı oluşacağı için çabuk acıkma durumu ortaya çıkar. Bunu önlemek için gün içerisinde çok sayıda ve az miktarda besin tüketmek gerekmektedir.

5-Keyif İçin Beslenmek

Beslenme, açlık sonucu ortaya çıkan bir alışkanlıktır. Ancak bazı kişilerde beslenmek ihtiyaç değil zevk halini almıştır. Örneğin tok karınla tatlı, cips, kola gibi zararlı şeyler istemek.. Bunu önlemek için yemeği bir mutlu olma unsuru olarak görmemek, yalnızca sağlıklı yaşama zorunluluğu olarak düşünmek gerekir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
3 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 4,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz