Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Geçer?
Bebeklerde Gaz Sancısı
Bebekler, beslenme düzenlerinden dolayı dönem dönem karın ağrıları çekerler. Bu karın ağrıları bebekleri oldukça huzursuz eder. Karın ağrılarının sebebi de genelikle gaz birikmesidir. Karnında gaz biriken bebekler sürekli ağlamaya başlar, bişeyler yemek veya uyumak istemez. Anne ve babalar bu durumda çaresiz kalır. Özellikle ilk çocuklarda anne baba tecrübesizdir ve çocuğa gereken yardımı yapamazlar. Böyle durumlarda çocuğun hareketlerinden rahatsızlığının ne olduğunu anlamak çok önemlidir. Gaz sancısı çeken bebeklerin rengi kızarır ve bacaklarını karınlarına doğru çekerler. Böyle bir tabloyla karşılaşan anne babanın biran önce çocuğun sancısını geçirmesi gerekir.
Bebeklerde Gaz Sancısı Olmasının Nedenleri Nelerdir?
-> Bağırsakların artan gıda miktarına uyum sağlayamaması
-> Çocuğun mide ve bağırsağındaki enzim değişiklikleri
-> Annelerin tükettiği besinler ve sigara kullanmaları
Bebeklerde Gaz Sancısını Önlemek İçin Yapılacaklar Nelerdir?
-> Oda sıcaklığının ortalama değerlerde tutmak
-> Bebeklerin uzun süre aç kalmamasına dikkat etmek
-> Biberonla beslenen çocukların hava yutmasını engellemek
-> Bebeklerin yanında sigara içmemek
Gaz Sanısı Çeken Bebek Nasıl Rahatlatılır?
Gaz sancısı olan bebekler karın bölgesinden tutularak yüzü yere bakacak şekilde kucaklanır. Daha sonra sırtına ufak dokunuşlarla veya sıvazlama şeklinde masaj yapılır. Bu sayede bebek kısa süre içinde kendisini rahatsız eden gazı çıkartabilir.
Gaz Sancısı Tedavisi
Gaz sancısının kesin bir tedavisi yoktur. Zaten bebeklerin tamamına yakınında gaz sancıları ilk üç ay içerisinde tamamen ortadan kalkmaktadır. Gaz sancısı çeken çocuklara verilen damlalar ve bağırsak düzenleyiciler gaz sancılarını azaltmaktadır. Ancak bu ilaçlara hiç ihtiyaç duyulmadan çocukların beslenmesine ve sağlığına dikkat ederek sancılı dönemler rahatlıkla atlatılabilir. Anne ve babalar bu konuda rahat olmalılardır.
Yorumlar:
Henüz yorum yapılmamış.