Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Biyonik Göz Nedir? (Retina İmplantı)

Biyonik Göz Nedir? (Retina İmplantı)

Biyonik Göz Nedir?

Biyonik göz uygulaması son yıllarda geliştirilen en kompleks tedavi yöntemlerinden biridir. Halk arasında retina çipi olarak da bilinir. Bu uygulama gözün çevresine ve sarı nokta üzerine elektrotlar yerleştirerek yapılır. Ameliyattan sonra hastaya ortasında kamera olan bir gözlük verilir. Bu kamera çevredeki görüntüleri algılar ve bele takılan bilgisayara iletir. Bilgisayardaki görüntüler wireless ile hastanın gözünün içindeki elektrotlara iletilir ve hastada suni bir görme sağlanır. Biyonik gözün temel amacı yalnızca hareket ve ışığı algılayabilecek seviyedeki gözün görüş seviyesini artırmak ve hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Biyonik göz şu an yalnızca tavuk karası hastalarında kullanılır.

Biyonik Göz Uygulaması Kimlerde Kullanılabilir?

  ->  Hastanın en az 25 yaşında olması gerekir.

  ->  Hastanın hareket ve ışığın varlığını algılayabilecek seviyede olması gerekir.

  ->  Görme sinirlerinde herhangi bir problem veya harabiyet bulunmaması gerekir.

  ->  Hastaların ameliyat sonrasında doktor ile sürekli iletişim halinde olması gerekir. Bu nedenle yöntem yalnızca ameliyat sonrası takip edilebilecek hastalara uygulanabilir.

Biyonik Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

  ->  Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Bu nedenle hastanın genel anestezi yapılmasına engel olacak herhangi bir problemi olmaması gerekir.

  ->  Öncelikle implantın gözün dış kısmındaki  parçaları yerleştirilir. Bunun için göz kaslarının altına girilerek parçalar sabitlenir.

  ->  Daha sonra gözün iç kısmına girilir. Gözün iç kısmına girmek için çapı 1 mm’den küçük tüpler kullanılır. Bu tüpler yardımıyla sarı noktadaki en uygun bölgeye implantın elektrotu yerleştirilir.

  ->  İmlantın iki parçası da yerleştirildikten sonra sistemin düzgün biçimde çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Gözde estetik olarak herhangi bir problem yoksa ameliyat sonlandırılır.

Biyonik Göz Ameliyatından Sonra 

Ameliyattan sonraki 1 hafta içinde gözün iyileşme süreci olur. Bu süreçte hasta kendisine verilen damlaları kullanır ve göz kısa sürede iyileşir. Bir haftanın sonunda biyonik gözün gözlük ve bilgisayar gibi parçaları kullanılmaya başlar. Bu parçalar hastaya verildikten sonra 20-30 saat hastane içerisinde kullanılması gerekir. Bu süreçte hasta sisteme alışır ve bir problem varsa uzmanlar tarafından düzeltilir. Zaman içerisinde biyonik göze uyum daha da artar ancak hasta hiçbir zaman sağlıklı bir insan ile aynı görüntü kalitesine ulaşamaz.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz