Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Diş Beyazlatma Evde Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlatma Evde Nasıl Yapılır?

Diş Beyazlığı Neden Önemlidir?

Düzenli diş bakımı ve kontroller dişlerin temiz görünümünü ve beyazlığını korumak için yeterli olmayabilir. Çok fazla tüketilen çay-kahve, sigara ve asitli içecekler dişlerin sararmasına sebep olabilir. Bir de bu alışkanlıklar uzun yıllar devam ederse dişleri fırçalamayla tekrar beyazlatılamayacak düzeyde sararır. Bu da hem görünüşü olumsuz etkiler hem de hijyen açısından sorun oluşturur. O nedenle dişlerinde kalıcı sararma olanların diş hekimini başvurarak beyazlatma işlemi yaptırması gerekir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki diş beyazlatma işlemi diş hekimleri kontrolünde yapılmalıdır. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlar doğabilir. Doğal diş beyazlatma yöntemi diye sunulan birçok tarif diş minesine zarar vermektedir. Diş beyazlatma işleminde hekimler tarafından kullanılan iki temel yöntem vardır.Bunlar ofis tipi beyazlatma ve et tipi beyazlatmadır.

Ofis Tipi Beyazlatma Yöntemi Nedir?

Ofis tipi beyazlatma yönteminde daha kısa sürede sonuç alma imkanı vardır. Bu yöntem kendi içinde de farklı teknikler ve malzemeler ile uygulanır. Lazer ışınlarıyla, özel ışık cihazlarıyla veya kimyasal jellerle dişlere yapılan beyazlatma işlemi yaklaşık bir saat sürer. Bu seanstan sonra bir hafta veya on gün içerisinde hasta tekrar çağrılır ve işlem tekrarlanır. İşlem sırasında diş etlerinin zarar görmemesi için ekstra özen gösterilmelidir. Çünkü lazer ve jel uygulamaları diş etlerinde tahriş meydana getirebilir. Ofis tipi beyazlatma teknikleriyle kanal tedavisi görmüş dişler de beyazlatılabilir.

Ev Tipi Beyazlatma Yöntemi Nedir?

Bu yöntemde hem hasta hem de hekim çalışır.

  ->  İlk seansta hastanın dişlerinin ölçüsü alınır.

  ->  Şeffaf plastikten hastanın diş ölçülerine birebir uygun bir kalıp elde edilir.

  ->  Daha sonra hekim hem ilk işlemi uygulamak hem de hastaya öğretmek amacıyla kalıbın içerisine beyazlatıcı jeli koyar ve kalıbı hastanın dişlerine oturtur. Bir müddet bekletildikten sonra kalıp çıkartılır. Hasta ağzını çalkalar ve ilk seans bitmiş olur.

  ->  Hastaya bu kalıp ile birlikte beyazlatıcı jel verilir. Hekimin uygun gördüğü süre boyunca aynı işlemi evde kendisi uygulayan hastanın dişleri beyazlaşır.

Dişler Ne Kadar Beyazlatılabilir?

Dişler; yeme, içme, sigara kullanımı gibi nedenlerle zaman içerisinde beyazlığını kaybeder. Hastalar dişlerini daha beyaz ve estetik bir hale kavuşturmak için diş hekimine başvururlar. Beyazlatma işlemi isteyen hastaların beklentisi oldukça yüksektir. Özellikle bayan hastalar kar beyaz dişlere sahip olmak isterler. Ancak bu isteği karşılamak pek mümkün değildir. Diş hekimleri son teknoloji aletleri, en yeni malzemeleri kullansa bile hastanın dişlerini kar beyaz hale getiremez. Beyazlatma teknikleri ile en fazla dişin doğal temiz görüntüsü elde edilebilir. Bunun aksini iddaa eden kişi ve kurumlara inanılmaması gerekir.

Diş Beyazlatma Hangi Yaşlarda Yapılabilir?

Dişlerin en dış tabakasını oluşturan mide maddesi doğumdan itibaren birtakım değişiklikler gösterir. Minenin kalınlığı zamanla artar ve rengi opaklaşır. Bu da diş rengini değiştirmektedir. O yüzden mine tabakası tüm değişimini tamamlayıp son haline erişmeden hastaya beyazlatma yöntemi uygulanmamalıdır. Sonuç olarak diş beyazlatma için uygun görülen en erken yaş 22-23 civarıdır.

Ağız Gargaraları Dişleri Beyazlatır Mı?

Ağız gargaralarının dişler üzerinde pek çok etkisi vardır. Örneğin temizleyici gargaralar uzun süreçte dişleri aşındırarak beyazlatabilir. Ancak klorheksidin içerikli anti-mikrobik gargaralar dişlerin sararmasına yol açabilir.

Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

Eczanelerde satılan beyazlatma jelleri veya alakasız kişilerce önerilen beyazlatma yöntemlerinin kötü sonuçları olabilir. Bu ürün ve yöntemler ya dişleri aşındırarak beyazlatır ya da herhangi bir beyazlatma sağlayamadan yalnızca hastaların parasını alır. Ancak diş hekimleri tarafından uygulanan yöntemlerin sağlık açısından sakıncası yoktur.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
2 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 1,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz