Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Diş İmplantı Nasıl Yapılır? Dezavantajları Nelerdir?

Diş İmplantı Nedir?

Dişler zaman içinde çürürse kanal tedavisi veya dolgu ile eski işlevsel hallerine döndürülmeye çalışılır. Bu işlemlerle düzeltilemeyecek dişler ise çekilir. Çekilen dişlerin yerinde bir boşluk kalır. Çenede oluşan her boşluk hastanın çiğneme fonksiyonunu yerine getirmesi konusunda engel oluşturur. Bu boşluklar diş hekimi tarafından hastaya uygun bir protezle kaplanmalıdır. Diş implantları da bu sırada devreye girmektedir. Bazı hastalar klasik protez tiplerini kullanmak istemezler. Bu nedenle çene kemiğine önce bir vida yerleştirip daha sonra üzerine protez diş yaptırma ile yapılan implant  tercih ederler. Daha maliyetli fakat daha uzun ömürlü olan bu yönteme diş implantı denmektedir.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Diş implantının yapımı uzun bir süreçtir. İlk önce implantların hangi bölgeye ve kaç tane yapılacağı kararlaştırılır. Bunun için hem hastanın çene yapısı hemde implantların üzerine yapılacak protezin durumu değerlendirilir. İmplant planlaması yapıldıktan sonra lokal anestezi alltında uygun bölgelere implant vidaları yerleştirilir. Bu işlem korkutucu olmasına rağmen iyi bir anestezi sağlandığı taktirde herhangi bir ağrı duyulmamaktadır. İlk seansta yalnızca bu işlem yapılır ve hasta 5-6 ay beklemek üzere gönderilir. Bu 5-6 aylık sürede implant vidanın etrafını kemik doku sarması için beklenir. İstenilen durum oluşunca vidaların üstüne protez dişler yerleştirilir. Hasta ciddi bir sorun olmadığı sürece bu dişleri ömür boyu kullanabilmektedir.

Diş İmplantı Kimlere Yapılabilir?

  ->  Hasta kemik gelişimini tamamlamış olmalıdır.

  ->  Hastanın çenesinde implant vida yerleştirebilmek için yeterli boyutlarda kemik olması gerekir.

  ->  Hastanın implant yerleştirilecek bölgesinde yeterli boyutlarda kemik yoksa kemik tozu kullanılarak burada istenilen kemik miktarına ulaşılmaya çalışılır. Hastada bu tedaviyle kemik oluşumunu engelleyecek bir rahatsızlık yoksa yeterli süre beklenir. Daha sonra hastaya diş implantı yapılabilir.

  ->  Hastanın sağlık durumunun bir cerrahi operasyona girebilmek için uygun olması gerekir. Ciddi kalp aritmileri, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları olan hastalar implant tedavisine alınmayabilir. Çünkü bu rahatsızlıkların üzerine bir de ameliyat korkusu eklenirse hasta çok ciddi sıkıntılar çekebilir. Böyle rahatsızlıkları olan hastalara sürekli nabız ve tansiyonlarının ölçülerek kontrol altında bir işlem yapılması uygundur.

Diş İmplantının Dezavantajları Nelerdir?

  ->  Diş implantı diğer protez çeşitlerinden çok daha pahalıdır.

  ->  Diş implantı yerleştirildikten sonra yeterli kemik oluşumu sağlanamazsa implant vidası geri çıkarılır ve hastanın verdiği ücret boşa gider.

  ->  İmplant diş yapımı diğer protezlerden daha uzun sürmektedir. Bu nedenle hastanın daha fazla süre çiğneme problemi çekmesi gerekir.

  ->  Diş implantında protez diş yapılmadan önce ağız hijyenine ekstra özen göstermek gerekir. Yoksa tedavi başarısız olabilir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz