Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Kalp Krizine Karşı Alınması Gereken Önlemler

Kalp Krizine Karşı Alınması Gereken Önlemler

Kimler Risk Altında?

Kalp krizinden korunmak için öncelikle kimlerin daha fazla risk altında olduğunu bilmekte fayda var. Akrabalarında kalp hastalığı olanlar ve şeker hastaları risk grubundadır. Ayrıca tansiyon hastalığı da kalbin zorlandığının ve kalp krizi geçirme ihtimalinin arttığının göstergesi olabilir.

 

Yaptırılması Gereken Kontroller

Alacağımız önlemlere geçmeden önce yapılması gereken ilk şey Check Up  ile birlikte efor testi yaptırmak olmalıdır. Çünkü eğer kalbimiz doğal yollardan geriye dönüşü zor bir sürece girmiş ise alacağımız diğer tedbirler fayda etmeyebilir. Daha önce yaptığı işleri yapamayan, çabuk yorulan, göğüs ağrısı olan, eskisi kadar efor sarf edemeyen insanların ve risk grubunda olan kişilerin Check Up yaptırması hayat kurtarıcı olabilir. Doktor kişinin durumuna göre Anjiyografi yapılmasını da isteyebilir.

 

Nelere Dikkat Edilmeli?

*-> Hayvansal gıdalarda bolca bulunan doymuş yağlardan ve kolesterolden uzak durmak gerekir.

*-> Özellikle uzun süreli açlıktan sonraki iftar sofralarında olmak üzere hiçbir zaman aşırı yemek yemeyin. Eğer çok yediyseniz, hazımsızlık ve daralma hissediyorsanız kesinlikle yorucu işler yapmayın, biraz dinlenin. Bir süre sonra düşük tempolu bir yürüyüş yapın.

*-> Meyve, sebze ve lifli gıdalar beslenmenizde ağırlıklı yere sahip olmalıdır.

*-> Tuz tüketimi katiyen günlük 6 gramı geçmemelidir. Tuz tansiyonu yükseltir.

*-> Spor yapmaya vakit olmasa bile gün içinde çok hareket etmek, yürümek ve mümkünse sporun yerini tutacak şeyler yapmak gerekir. Kalp krizini tetikleyen en büyük etken kaslara yapılan ani yüklenmeler ve düzensiz spordur. Spora küçük egzersizlerle başlanmalı ve günler ilerledikçe yaşa ve fiziki duruma göre ideal spor düzenine ulaşılmalıdır. Spor sırasında kalpte veya göğüste yanma veya baskı hissedilirse  hemen spor bırakılmalıdır üzerine gidilmemelidir.

 

Kalp-krizi-UzmanTedavi.NET

 

Kalp Krizinden Önce Harekete Geçin

*-> En az 2-3 günde bir terleyecek hızda yürüyüş yapmak ve özellikle yürüyüşler sırasında gereksiz yere abur cubur yememek ve bol su içmek gerekir. Şeker hastaları gerektiğinde az miktarda bir şeyler yiyebilir.

*-> İdeal kiloyu korumak gerekir. Çünkü fazla kilolar kalbi daha fazla çalışmak zorunda bırakır. Aşırı şeker tüketiminden kaçınılmalıdır.

*-> Stres adrenalin salgılanmasına ve tansiyonun yükselmesine neden olur. Kalp krizini tetikleyici bir etken olduğu için strese sebep olan etkeni yok etmek mümkün olmasa bile kafaya takmamak gerekir.

*-> Sigaraya karşı kalbin kesinlikle toleransı yoktur, hiç içilmemelidir.

*-> Enerji içecekleri ya da aşırı kafein tüketilmemelidir.

*-> Ateşli hastalıkların yanı sıra diş ve diş eti hastalıkları  kalp krizini tetikleyebilir. Böyle hastalıklar mutlaka dikkate alınmalı ve tedavi edilmelidir.

 

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
1 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 1,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz