Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

PRP İle Diz Ağrısı Tedavisi

PRP İle Diz Ağrısı Tedavisi

PRP Tedavisi Nedir?

Vücut hücreleri herhangi bir hasara uğradığında öncelikle enflamasyon adı verilen bir sistem devreye girer. Bu sistemin işleyişinde hasarlı bölgenin kızarmasıdan yanma hissinin başlamasından sonra vücut, savunma sistemi bölgeye hücrelerini gönderir. Bu hücreler kan ve lenf damarları yoluyla taşınır. Ancak bazı durumlarda savunma hücresi olan beyaz kan hücreleri (trombositler) hasarlı bölgeye ulaşamaz. Trombositler ulaşamayınca da yeterli iyileşme gerçekleşmez. Böyle bir durumla karşılaşıldığında yapılacak en iyi müdahale PRP tedavisidir. PRP, trombositten zengin plazma anlamına gelir. PRP tedavisi uygulanırken öncelikle hastadan yeterli miktarda kan alınır. Kanın içerisindeki trombositler santrifüj cihazlarında ayrılır. Ayrılan trombositler hasarlı bölgeye enjekte edilir. Bu sayede tedavinin çabukluğu ve kalitesi artırılmış olur.

PRP Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

  ->  Alınan kanın içindeki proteinlerin çökelmemelidir.

  ->  Trombositlerin canlılığının korunmasına ve parçalanmamalarına dikkat edilmelidir.

  ->  Yeterli miktarda kan alınmalıdır.

PRP Bir Kök Hücre Tedavisi Midir?

PRP yöntemiyle tedavi olmak isteyen hastalar genellikle yanlış bilgilendirilmektedir. Bu yöntemde olgunlaşmış trombosit hücreleri kullanılmaktadır. Kök hücre tedavisi ise kemik iliğindeki olgunlaşmamış kan hücreleri ile yapılmaktadır. Bu nedenle ikisi birbirinden farklı yöntemlerdir.

PRP İle Diz Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

PRP tedavisi vücuttaki birçok problemin tedavisinde kullanılabilmektedir. Diz ağrıları da bunlardan bir tanesidir. Ancak her diz ağrısı için PRP tedavisi kullanılamaz. Bu nedenle öncelikle ağrının sebebi doğru şekilde belirlenmelidir. Diz ağrısının sebebi eğer menisküs veya bağ dokusunda meydana gelen hasarlar ise PRP tedavisi uygulanabilir. Ancak sebep, diz ekleminde aşırı sıvı toplanması ise PRP tedavisi sonuç vermez. Hasta için PRP yönteminin uygun olduğuna karar verilirse öncelikle uygun bir toplardamardan yeterli miktarda kan alınır. Alınan kanın içerisindeki trombositler ayıklanır. Daha sonra ayıklanan trombositler yavaş biçimde hasarlı diz kapağına enjekte edilir. Daha sonra belli aralıklarla ultrason çekilerek diz kapağının durumu incelenir. Eğer bölgeye enjekte edilen trombosit yeterli gelmediyse tedavi tekrarlanabilir.

PRP İle Ağrı Tedavisi Standart Mıdır?

PRP yöntemi her hasta için standart biçimde uygulanmamaktadır. Çünkü her bireyin trombosit hücrelerinin histolojisi ve diz ekleminin anatomisi birbirinden farklıdır. Bu nedenle uygulama yöntemi ve süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz