Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Geçer?

Sedef Hastalığı Nedir?

Sedef hastalığı cildi etkiler. Genellikle 20-30 yaşları arasında görülür. Sedef hastalığının ortaya çıkma nedeni net bir şekilde açıklanamamıştır. Ancak genetik etkenler, çevresel faktörler gibi genel sebeplerin neden olduğu söylenmektedir. Yakın akrabaları içinde sedef hastalığına yakalanmış olanların bu hastalıktan daha fazla korkması gerekir. Çünkü yapılan araştırmalar bu hastalığın aynı soy ağacındaki insanlarda görülme sıklığının toplumun genel hastalık yüzdesinden daha fazla olduğunu ortaya koymuştur. Sedef hastalığı, deri üzerinde yer alan kırmızı bir alan üzerindeki açık renk pullanmalar ile kendini gösterir.

Sedef Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  ->  Deride pullanmalar, kırmızı lekeler ve kabarıklıklar görülmesi

  ->  Eklemlerde kızarıklık ve ağrı oluşması

  ->  Eklemlerde iltihap birikimi

Sedef Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir?

Sedef hastalığının teşhisi için özel bir test yoktur. Hastalık belirtilerini yoğun bir şekilde gösteren insanların önce detaylı bir muayeneden geçirilmesi gerekir. Bu muayenede hastada belirtilerin ne kadar süredir görüldüğü ve yakın akrabalarında sedef hastası olup olmadığı sorulur. Detaylı muayenenin ardından dermatoloji uzmanı kişide sedef hastalığı olup olmadığına kanaat getirir.

Sedef Hastalığı Bulaşıcı Mıdır?

Sedef hastalığı, insanların kendi bünyesiyle ilgili sorunlardan ortaya çıkar. Herhangi bir bakteri, virüs gibi mikropların etkisi yoktur. Bu nedenle cilt temasında veya kan alış verişinde sedef hastalığının bulaşma riski yoktur.

Sedef Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Sedef hastalığının oluşumunda belli bir neden yoktur. Bu nedenle sedef hastalığını tamamen ortadan kaldıracak bir ilaç veya tedavi tekniği henüz geliştirilememiştir. Tıp dünyası bunun üzerine yıllardır çalışmalar yapmaktadır. Ancak bir sonuç elde edilmemiştir. Sedef hastalarına yapılan tedaviler tamamen hastalık bulgularını hafifletmek, mümkünse bazı bulguları ortadan kaldırmak üzere geliştirilmiştir. Örneğin saç derisinde problem olan ve aşırı kepek sorunu gelişen hastaya kepeğe karşı etkili bir ilaç önerilir. Cildinde dayanılamaz derecede kaşıntısı olanlara, kaşıntı önleyici bir ilaç verilir. Bu şekilde hastalığın kesin olarak çözülmesi değil hastanın yaşam kalitesini artırması hedeflenmektedir. Sedef hastalığı nedeniyle ciltte oluşan yaralara karşı son yıllarda lazer tedavisi uygulanmaya başlamıştır. Ancak bu tedavinin başarısı da henüz istenilen seviyeye gelmemiştir.

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz