Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Siğil Tedavisi

Siğil Tedavisi

Siğil Nasıl Oluşur?

Siğil; 80 çeşidi olan “papovovirüs” virüsünün derinin en dış tabakasına yerleşip çoğalmasından kaynaklanır. Virüs DNA’ya zarar vererek deri hücrelerinin çok hızlı çoğalmasına neden olur. Siğil aslında bir çeşit iyi huylu tümördür. Siğilin 80 farklı çeşidi vardır. Bazı siğiller ben ya da leke sanılabilir. Siğil virüsü aslında çoğu zaman vücudumuza bulaşabilir. Ancak virüsün aktif hale gelmesi ve siğil oluşturması bağışıklık sistemini zayıf yakaladığı bir zamanda mümkün olur.  Siğilin ortaya çıkmasındaki önemli etken bağışıklığın gücüdür.

 

Siğil Bulaşıcı Mıdır?

Siğil virüs tabanlı bir hastalık olduğu için siğil bulaşıcıdır. Siğil hem vücutta başka bölgelere hem de başka insanlara bulaşabilir. Derideki ufak yaralar da siğil virüsünün bulaşmasını kolaylaştırır. Deri temasıyla ya da kullanılan ortak eşyalar vasıtasıyla bulaşabilir.

  -> Tokalaşmak

  -> Aynı kalemi kullanmak

  -> Otobüste daha önce siğilli birinin tuttuğu yeri tutmak

  -> Aynı sıraya oturmak

siğilin bulaşmasına neden olabilir. Çocuklarda siğile karşı bağışıklık olmadığı için gençlerde görülme oranı yüksektir.

 

Nasıl Tedavi Edilir?

Yüzde bulunan kahverengi, küçük, lekeye ya da ben’e benzeyen siğiller için duruma göre:

  -> Asidik kremler

  -> Dondurma

  -> Yakma

tedavileri uygulanabilir. Eldeki siğillerin tedavisinde yüze ek olarak kantaritin ve “5 florourasil” de uygulanabilir. Ayak altındaki siğillerde de bu maddeler kullanılır fakat ayak siğillerinin tedavi süreci ağrılı olacaktır.

 

Siğiller İçin Lazer Tedavisi

Lazer tedavisine genellikle tekrar eden siğillerde başvurulur.  Çok nadir olmakla birlikte cerrahi yöntemle de siğiller oldukları yerden çıkarılabilir. Alternatif tıpta siğil için bitkisel tedaviler de mevcuttur. Siğil tedavisinde bağışıklık çok önemlidir. Bu yüzden hastanın moralini üst düzeyde tutmak ve tedaviye inandırmak gerekir.

 

Siğil Tekrar Çıkar Mı?

Siğil tedavisi sırasında deride tahriş veya yara oluşursa siğil vücuda yayılabilir. Bu sebepten ilaçlar dozunda uygulanmalıdır. Kişinin bağışıklık durumuna ve virüsün gücüne göre siğil yeniden çıkabilir. Kişi çok fazla moral bozukluğu ve kırgınlık (hastalık) yaşarsa bağışıklığının zayıflaması siğiller tekrar çıkabilir.

 

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz