Sağlıklı Yaşam Merkezine Hoşgeldiniz

Sülük Tedavisinin Faydaları, Zararları ve Riskleri

Sülük Tedavisinin Faydaları, Zararları ve Riskleri

Sülük Nasıl Bir Hayvandır?

Sülük omurgasız bir canlıdır. Halkalı solucan ailesinin üyesidir. Kan emerek beslenir. Yaşayabilmesi için gerekli olan kanı bulabildiği ortamlarda yaşamını sürdürüp üreyebilir. Ayrıca uzun süreli açlığa dayanıklıdırlar. Boyutu yaklaşık 7-8 cm civarındadır. Genellikle yeşil renkli olan bu omurgasızlar çekmen adı verilen uzantıları sayesinde hareket ederler. Yaklaşık 250-300 çeşidi bulunan bu canlının en bilineni tıbbi uygulamalarda kullanılan türdür. Sülüklerin tıp alanında kullanılması 2500-3000 yıllık bir tarihe dayanır ve oldukça etkili olduğu düşünülmektedir.

Sülükle Tedavi Nedir?

Tıp alanında kullanılan sülüklerin insanlar için pek çok olumlu etkisi keşfedilmiştir. Sülük, kanını emmek için ısırdığı insanın deri altındaki ödem, iltihap gibi zararlı birikintilerini de emer. Bu sayede kişide bir rahatlama meydana gelir. Aynı zamanda bu birikintileri emerken deri altına özel bir sıvı salgılar. Bu sıvı ulaştığı bölgelerde daha çabuk bir iyileşme sağlar ve hastanın vücuduna sentetik ilaçlar girmemiş olur. Sülüğün önemli özelliklerinden bir tanesi de deride iz bırakmamasıdır. Bu özelliği nedeniyle sülükle tedaviye neştersiz cerrahi de denilmektedir.

Sülükle Tedavi Hangi Problemlerde Kullanılır?

  ->  Romatizma

  ->  Birçok baş ağrısı şekli

  ->  Selülit

  ->  Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırma

  ->  Damar tıkanıklığı

  ->  Varis

  ->  Başlangıç durumundaki kangren bölgenin kanlandırılıp tedavi edilmesinde

Sülük Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Sülük tedavisinde ilk önce doğru sülüklerin bulunması önemlidir. Dünya üzerinde pek çok sülük çeşidi vardır. Ancak bunlardan yalnızca iki tanesi tıbbi uygulamalarda kullanılmaktadır. Doğru sülükler seçildikten sonra uygulama yapılacak bölgenin tespiti, kaç adet sülük kullandırılacağı ve tedavinin süresi netleştirilmelidir. Tüm hazırlıklar yapıldıktan sonra derinin antiseptik bir solüsyonla dezenfekte edilmesi, sülüklerin özel bir sıvıda bekletilmesi ve daha sonra uygulanması gerekir. Sülükler deri üzerine yerleştikten sonra ilk etapta dişlerini geçirip kendileri için uygun açıklığı oluştururlar. Daha sonra deri altındaki sıvıyı emmeye başlarlar. Emme işlemi sırasında da insan vücuduna oldukça faydalı onlarca enzimi kazandırırlar. Uygulama süresi dolduktan sonra sülükler deriden alınır. İlgili bölge tekrar temizlenir ve seans bitirilir.

Sülüğün Tükürüğündeki Maddeler Nelerdir?

  ->  Kasların gevşemesini sağlayan maddeler

  ->  Bağışıklı sistemini güçlendiren ve vücut direncini artıran maddeler

  ->  Vücuttaki sinirleri gevşeten ve stresi azaltan maddeler

  ->  Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayan ve atardamarları genişleten maddeler

  ->  Mikropların üremesini önleyen ve mikrop öldürücü maddeler

Sülük Tedavisinin Zararı Var Mı?

Sülük tedavisi konunun uzmanları tarafından düzgün biçimde uygulanırsa hiçbir zararı yoktur. Ancak bir sülük birden fazla kişide kullanılır veya sülüklerin bulunduğu ortamın temizliğine dikkat edilmezse mikrop bulaştırabilir. Bu nedenle sülükler özel sıvılar içerisinde tutulur ve her sülük yalnızca bir kişinin tedavisinde kullanılır.

Sülük Tedavisinin Riskleri Nelerdir?

  ->  Sülüğün ısırıkları nedeniyle deride kızarıklık oluşması ve kan toplanması

  ->  Aynı sülüklerin farklı kişiler üzerinde kullanılması nedeniyle enfeksiyon kapılması

  ->  Sülük tedavisi uygulanan bölgeye yakın alanlarda şişlik görülmesi. (Bu şişliğin sebebi lenf bezlerinde meydana gelen şişmedir.)

  ->  Pıhtılaşma problemi olan kişilerde sülük tedavisi sonucu aşırı kanama oluşması

Bu yazı faydalı oldu mu?

1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız
1 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 5,00 / 5
blankLoading...


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar:

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz